Štyri knihy nepokoja - Válek, Miroslav slovenský básnik, publicista, prekladateľ 17. júla 1927 - 27. januára 1991 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1973)
Výber poézie Miroslava Válka obsahuje naozaj štyri knihy: Zápalky, Dotyky, Príťažlivosť, Nepokoj. Je to reprezentatívny výber poézie, v ktorej sa autor predstavuje ako zrelý básnik, ktorého by sme mohli charakterizovať ako spontánneho racionalistu.
Keywords: Zápalky; Dotyky; Príťažlivosť; Nepokoj; Milovanie v husej koži; slovenská poézia