Deň - Novomeský, Ladislav; Rosenbaum, Karol; Rosenbaum, Karol; Rostoka, Vladislav (Bratislava Tatran S.l. ,t. [vyd.], 1978)
Tvorba Ladislava Novomeského zahrňuje nielen poéziu, ale aj rozsiahle publicistické a novinárske dielo. Tento zväzok je výberom Novomeského poézie a teoretických prác, má svoje ťažisko v poézii, v prejavoch a statiach o jazyku, kultúre a literatúre, o autoroch slovenských a niektorých autoroch iných národných literatúr.
Tit. dvojlist. Edič. pozn.
Keywords: slovenská poézia; slovenská literatúra