Noci - MUSSET, Alfred de; Musset, Alfred de (Kvety. Zv. 73., 1976)
Zbierka milostnej lyriky jedného z popredných predstaviteľov francúzskeho romantizmu, ktorej niektoré verše boli inšpirované G. Sandovou. Charakter tejto lyriky ako lyriky milostnej sa vymyká tradíciám žánru; autor tu neuvádza konkrétne životné fakty a obmedzuje sa len na duševné prežívanie.