Der Tannenbaum - Andersen, Hans Christian dánsky prozaik, dramatik, básnik a rozprávkar 2. apríla 1805 - 4. augusta 1875; Répássyová, Agnesa (Terra Bratislava, 1993)
O osude jedného vianočného stromu.
Keywords: dánska literatúra; literatúra pre deti; rozprávky; Vianoce; dvojjazyčné texty; texty v nemčine; pre čitateľov od 6 rokov