Päťka vo víre dobrodružstiev. 9. - Blytonová, Enid (EGMONT Neografia, 1994)
Slávna päťka, to sú v skutočnosti štyri deti a pes. Julian, Dick, George, či vlastne Georgina, Anna a pes Timothy. Čo všetko zažili na pustom ostrove? Aké dobrodružstvo ich postretlo pri plavbe na mori, v noci v zrúcanine starého hradu? Čo objavili v starom potopenom vraku? A ako vyzerá ozajstné hľadanie pokladu?