Zakázaná láska - Válek, Miroslav slovenský básnik, publicista, prekladateľ 17. júla 1927 - 27. januára 1991 (Smena, 1977)
Kniha "Zakázaná láska" od Miroslava Válka je výberom z jeho lyriky, ktorý vyšiel v roku 1977 vo vydavateľstve Smena. Nejde o samostatnú zbierku nových básní, ale o kompiláciu jeho staršej tvorby, zostavenú Stanislavom Šmatlákom.