Kedy zabiť 1/1 - Grisham, John americký autor románov z právnického prostredia 8. februára 1955 (IKAR, 1994)
Dvaja opití mladíci znásilnia desaťročné černošské dievčatko. Obyvatelia južanského mestečka Clanton, väčšinou bieli, sú šokovaní a zdesení. Avšak len dovtedy, kým otec postihnutej nezíska pušku a nevezme spravodlivosť do vlastných rúk. Desať dní horia kríže Ku-klux-klanu a v uliciach mestečka sa strieľa. Mladý obhajca Jake Brigance najprv bojuje o život svojho klienta, potom aj o svoj vlastný... V tejto pálčivej dráme zo súdnej siene skúma John Grisham hĺbku rasového násilia.