Labutí kaštieľ - Cronin, Archibald Joseph; Chmelová, Elena (Smena Bratislava)
Román anglického autora, pôvodným povolaním lekára, ktorý sa preslávil najmä svojím dielom Klobučníkov hrad. V tomto románe je hlavným hrdinom lekár Harvey, ktorému zomrú dvaja pacienti, no ktorým sa nedalo pomôcť, napriek tomu ho ničia výčitky a tak ho jeho dobrý priateľ posadí na loď do Európy, aby sa dal dohromady. Cestou loďou stretne zaujímavých ľudí, no upúta ho najmä jedna žena......
Keywords: ľúbostné romány; anglická literatúra