Zakliati - Edmondsová, Lucinda írska autorka 16. februára 1965 - 11. júna 2021 od roku 2000 píše pod manželovým menom Lucinda Rileyová (Remedium, 1997)
Zákulisie Kráľovského národného baletu, londýnska bohéma, vysvietené hľadiská divadiel - v tomto atraktívnom prostredí sa odohráva príbeh dievčaťa, ktorého hviezda zhasla, skôr než stihla zažiariť.