Let do nebezpečenstva - Castle, John anglický autor 1936; Hailey, Arthur anglicko-kanadský autor 5. apríla 1920 - 24. novembra 2004 (IKAR, 1999)
Posádka lietadla skolabuje po konzumácii pokazeného jedla. Aj cestujúci, konzumujúci rybu, zápasia o život. Medzi tými, ktorí jedli niečo iné je vyslúžilý pilot, a ten sa v spolupráci s navigačným centrom podujme s lietadlom pristáť...