Hľadám impotentného muža - Hauptmannová, Gaby (IKAR, 1998)
Kto nechce veriť vlastným očiam, naozaj číta správne. Hrdinka príbehu Carmen Leggová, tridsaťpňťročná majiteľka poisťovacej kancelárie, jedného dňa zistí, že ju už prestali baviť muži, ktorým ide väčšinou iba o sex. Carmen však túži po mužovi, ktorý by jej rozumel, zahŕňal ju pozornosťou, láskou a nehou. Preto si podá zoznamovací inzerát, že hľadá muža na pekné chvíle, inteligentného, no impotentného. Dostane naň veľké množstvo odpovedí. Niektorí muži dúfajú, že v jej spoločnosti získajú stratenú potenciu, iní si liečia komplexy menejcennosti. Keď konečne v jednom z nápadníkov nájde muža svojho srdca, napriek svojmu predsavzatiu zatúži, aby to s jeho impotenciou bolo ako s nádchou, ktorá prejde sama od seba.Gaby Hauptmannovej sa podarilo napísať vtipný príbeh na večnú tému "žena hľadá muža" z úplne nového uhla pohľadu. jej román sršiaci humorom a situačnou komikou sa číta ako uštipačná a ironizujúca ženská komédia. A pointa? Správne ženy nehľadajú impotentného muža, ale vždy len muža svojich snov.