Lady Dracula alias Báthory story - Jaroš, Peter slovenský prozaik, dramatik a filmový a televízny scenárista 22. januára 1940 (APIS, 1998)
Osobnosť Alžbety Bátoriovej nie je neznáma. Ako však ukazuje Peter Jaroš v novele Lady Dracula alias Báthory story, je to postava slovenských dejín, okolo ktorej je stále veľa záhad a okolo ktorej je možné rozpriasť nový príbeh strhujúci svojou nespútanou živelnosťou.