Caesarove ženy - McCulloughová, Colleen 1. júna 1937 - 29. januára 2015 austrálska autorka (IKAR, 1998)
V historickom románe Caesarové ženy sa odráža hojná dokumentácia z antických prameňov. Len vďaka bohatstvu antických prameňov sa autorka mohla plnšie venovať úlohe rímskych žien v živote aristokratického Ríma, lebo väčšina pamätných udalostí šesťdesiatich rokov pred Kristom sa odohrávala v tomto meste. Je to teda román nielen o politike a vojnách, ale aj o ženách. Mnohé epizódy sú historicky podložené.