Historické hry. 3. - Shakespeare, William anglický dramatik 26. 4. 1564 - 23.4.1616 (Tatran, 1989)
William Shakespeare napísal mnoho historických hier, ktoré sa zameriavajú na anglických panovníkov a rímsku históriu, ako napríklad Richard II., Richard III., Henrich IV. (časti 1. & 2.), Henrich V., Július Caesar, Antonius a Kleopatra, a tiež Troilos a Kressida, ktoré spájajú históriu s tragédiou a drámou. Tieto diela zobrazujú mocenské boje, zrady a morálne dilemy v historickom prostredí, od stredovekej Anglicko až po staroveký Rím.