Historické hry 3. - Shakespeare, William anglický dramatik 26. 4. 1564 - 23.4.1616; Kot, Jozef; Nemsilová, Emília; Hladík, Ján; Pokorný, Jaroslav (Bratislava Tatran, 1989)
William Shakespeare napísal mnoho historických hier, ktoré sa zameriavajú na anglických panovníkov a rímsku históriu, ako napríklad Richard II., Richard III., Henrich IV. (časti 1. & 2.), Henrich V., Július Caesar, Antonius a Kleopatra, a tiež Troilos a Kressida, ktoré spájajú históriu s tragédiou a drámou. Tieto diela zobrazujú mocenské boje, zrady a morálne dilemy v historickom prostredí, od stredovekej Anglicko až po staroveký Rím.
Keywords: Richard III; Richard II; Henrich IV; Iulius Caesar; Troilos a Kressida; Antonius a Kleopatra; anglická literatúra; drámy