Cesta nádeje. 13. diel - Golonová, Anne francúzska autorka 17. decembra 1921 - 14. júla 2017; Golon, Serge rusko-francúzsky autor 23. augusta 1903 - 12. júla 1972 (Slovenský spisovateľ, a.s, 1993)
Angelika konečne unikne svojmu úhlavnému nepriateľovi pátrovi Orgevalovi, kráľ Ľudovít XIV. omilostí ju aj Joffreyova, Peyrac získa veľký vplyv v Severnej Amerike, kde založil pevnosti Gouldsboro a Wapassu, no jezuita Orgeval označí pred svojím skonom Angeliku vinnú za svoju smrť a ona nemá na výber - znovu musí bojovať... No okrem tohto zápasu podstúpi aj úporný boj o svoj život a životy svojich dvoch detí - lebo práve v tomto šťastnom trinástom dieli sa Angelike narodia dvojičky Raimon-Roger a Gloriandra.