Dôkazy - Däniken, Erich von (REMEDIUM, 1994)
Kniha Dôkazy patrí k autorovým najvzrušujúcim a obsahovo najúplnejším dielam, v ktorých prináša fakty a indície na potvrdenie svojej teórie o mimozemskom pôvode ľudskej inteligencie. Dôkazy sú prešpikované odvážnymi myšlienkovými konštrukciami, ktorými uplietol dômyselnú sieť nepriamych potvrdení o prítomnosti jeho bohov-astronautov na Zemi a o ich ľudských skutkoch.