Dva životy Francescy E. - Stainforthová, Diana anglická autorka; Jassingerová, Edita; Donauer, Ladislav (Bratislava INA, 1995)
Francesca má všetko, čo si len môže priať: krásu, úspešnú kariéru i manželstvo s Wiliamom. Keď sa na scéne obajví bývalý trestanec Jack, jeho charizmatická osobnosť otrasie Francescynými ilúziami a spôsobí veľký obrat v jej živote. Nielenže sa kvôli nemu rozhodne opustiť svojho tyranského manžela, ale zavrhne aj všetky spoločenské pravidlá, vystúpi zo vznešenej Londýnskej právnickej komory a to všetko vymení najprv za psie závodisko Jacka v Richmonde a potm, po rozchode s Jackom, odíde do Las Vegas. Tam sa v rušnom prostredí kasín, herní a hracích stolíkov i automatov naučí vziať život do vlstných rúk a rozhodnúť o tom, kam jej srdce skutočne patrí...
Keywords: anglická literatúra; spoločenské romány