Národní účetnictví - Hronová, Stanislava; Hindls, Richard (Grada Publishing, spol. s r. o., 1997)
Devadesátá léta přinesla do oblasti národního účetnictví nový standard a s ním i řadu odlišností. Tento evropský standard národního účetnictví, známý pod zkratkou ESA 1995, nabízí bohatší a velmi strukturovaný pohled na národní hospodářství a jeho části. Důraz na využití možností, které národní účetnictví jako systém statistických informací o národním hospodářství nabízí, vedl k rozvoji a standardizaci dosud specificky národních nadstavbových prvků, jakými jsou satelitní účty, sociální matice, čtvrtletní účty a regionální účty. Tyto zásadní změny jsou v publikaci popsány a ukázány.