Traja muži v člne (o psovi nehovoriac) - Jerome, Jerome Klapka anglický autor 2. mája 1859 - 14. júna 1927 (Motýľ, 1997)
Vyše 100 rokov ľudí na celom svete zabávajú neuveriteľné príhody J. K. Jeromea a jeho kamarátov Georgea a Harrisa, ktorí sa rozhodli stráviť svoju letnú dovolenku na rieke...