Prísahy - Spencerová, La Vyrle americká autorka 17. júla 1943; Dulla, Ján (Bratislava IKAR, 1995)
Temperamentná Emily, ktorej veľkou vášňou sú kone, postupne zistí, že sa zasnúbila s nesprávnym mužom. Musí zrušiť unáhlenú prísahu, aby mohla ísť za hlasom srdca.
Keywords: americká literatúra; ľúbostné romány; romance; historické romány