Vaterland - víťazná ríša - Harris, Robert anglický autor 7. marca 1957 (SLOVART, 2000)
Uplynulo už 20 rokov od víťazstva nacistov v Druhej svetovej vojne a v Nemecku vrcholia prípravy na oslavy 75. narodenín Adolfa Hitlera. V tejto atmosfére vyšetruje berlínsky detektív Xavier March prípad mŕtveho muža nájdeného na brehu jazera. Precízne a dôkladné vyšetrovanie vedie Marcha k odhaleniu, ktoré by nikto nečakal... Vaterland je autorovým prvým románom a získal mu celosvetovú popularitu.