Sila lásky - Lindseyová, Johanna americká autorka 10. marca 1952 - 27. októbra 2019; Ruppeldtová, Tatiana (Bratislava IKAR, 1998)
Bohatú dedičku Brigitte pripraví vlastná teta intrigami o dedičstvo a necháva ju v domnení, že jej brat padol v boji. Keď ju chce vydať za odporného starca zo susedstva, Brigitte utečie zo zámku v preoblečení za nevoľníčku, no šľachtic Rowland ju chytí a vráti tete. Medzi mladými ľuďmi vzniká vzťah plný vášne a nenávisti, ktorá prerastie v lásku.
Keywords: americká literatúra; ľúbostné romány; romance