Súostrovie v ohni - Verne, Jules francúzsky autor 8. február 1828 - 24. marec 1905 (Mladé letá, 1983)
Verneho román s historickým námetom. Román Súostrovie v ohni je o nezávislosti Grécka v 19. storočí, kde hlavným hrdinom príbehu je pirát Nikolas Starkos.