Hlúpi bieli muži : -a ďalšie chabé zdôvodnenia stavu národa - Moore, Michael (Ikar, 2004)
Michael Moore hodnotí nové storočie a spolu s ním aj veľkú lobistickú skupinu: hlúpych bielych mužov. Kniha je Mooreovým manifestom o trestných činoch a priemernosti. Vyzýva OSN, aby zvrhla juntu Bushovcov, žiada Afroameričanov, aby nad vchody nepriateľsky naladených obchodov zavesili tabule LEN BELOSI a modlí sa, aby senátora Jesseho Helmsa pobozkal muž. A to všetko preto, aby vykričal, že: - George W. je zlodej, nepovolaná osoba v krajine a uzurpátor Oválnej pracovne.