Daj sa mu celý - Stanček, Ľubomír 1955- (Spišská Kapitula-Spišské Podhradie Nadácia kňažského seminára Jána Vojtaššáka, 2006)
Dej románu sa odohráva v súčasnosti. Autor v ňom poukazuje na to, že aj dnes je možná čistá duchovná láska. Hlavnými predstaviteľmi sú kňaz Irenej a mladá profesorka.
Kňaz Irenej si verne plní svoje poslanie. Oddal sa celý Bohu. Andrea hľadá svoje miesto v živote. Prostredníctvom Ireneja ho nachádza tiež v Bohu. Boh ich však skúša...
Keywords: slovenská literatúra; náboženská literatúra