Architektura - svědectví dob - Syrový, Bohuslav (Praha Státní nakladatelství technické literatury, 1974)
Autorský kolektiv podáva přehledný vývoj světového stavitelství a architektury od nejstarších dob až po současnost. Poukazuje na základy, z nichž architektura vyrůstá, seznamuje s charakteristickými rysy předdějinné, starověké, středověké i novověké architektury a hodnotí jejich přínos ke světové kultuře. Přehled uzavírá nástin soudobých tendencí ve světovém vývoji architektury.
Keywords: česká literatúra; umelecké smery -- architektúra; architektúra -- dejiny -- !..../20. stor."; príručky; odborné publikácie