Keď som ťa stretla - Ahernová, Cecelia írska autorka 30. septembra 1981 (SLOVART, spol. s r. o., 2015)
Jasmine miluje svoju prácu, rodinu a najmä svoju sestru Heather, ktorá sa narodila s Downovým syndrómom. O prácu však príde, nemôže spávať, so sestrou je stále viac problémov. Matt má svoju rodinu a pracuje ako rozhlasový reportér. Hazarduje so svojím šťastím, domov sa vracia neskoro večer, holduje alkoholu a v práci prekračuje všetky medze až do takej miery, že ho nakoniec vyhodia. Žijú však v jednej štvrti, na jednej ulici a ako naschvál na seba narážajú na každom kroku. Ona neznáša jeho a on neznáša ju. Obaja postupne zisťujú, že život a svet okolo nie je taký, ako si ho dovtedy predstavovali. Zrazu je všetko inak.