Kvalita samosprávneho manažmentu na miestnej úrovni - Belajová, Anna; Gecíková, Ivana; Papcunová, Viera Krompachy - 1976 Ing., PhD (Wolters Kluwer s. r. o., 2014)
Monografia spracúva aktuálnu problematiku manažmentu obecnej samosprávy na miestnej úrovni v SR, ktorej sa dosiaľ v odbornej literatúre nevenovala pozornosť. Je výsledkom niekoľkoročného štúdia, výskumnej práce a získavania praktických poznatkov autoriek. Monografia je rozdelená na dva základné celky. Prvý celok tvoria teoretické východiská súvisiace s uplatňovaním manažmentu vo verejnej správe. V druhom celku sú uvádzané výsledky z výskumu zaoberajúceho sa kvalitou manažérov pôsobiacich v miestnej samospráve, ako aj uplatňovaním manažmentu ako procesu hodnoteného prostredníctvom napĺňania jeho jednotlivých funkcií. Prínosom tejto vedeckej monografie je kvalitne spracovaný prehľad súčasného stavu skúmanej problematiky v SR a možnosť využiť dotazníky autoriek pre potreby vlastného výskumu v obciach. Monografia je určená predovšetkým pre manažment obcí a zastupiteľstvo občanov obce. Novozvoleným zástupcom a manažérom pomôže rýchlejšie sa adaptovať v miestnej samospráve. Zároveň je určená študentom manažmentu v