Rivers of Babylon. 1. - Pišťanek, Peter slovenský autor 28. apríla 1960 - 22. marca 2015 (Slovart s.r.o, 2008)
Knižný debut, román Rivers of Babylon (1991) vzbudil nebývalý čitateľský a kritický záujem. Pišťanek v ňom expresívnym jazykom s využitím rôznych štýlových vrstiev opisuje pre slov. literatúru netradičné prostredie bratislavského podsvetia, ktoré zaľudňujú postavy drobných i väčších podvodníkov a prostitútok. Jedinou ambíciou týchto ľudí je spríjemniť si život, čo v ich chápaní znamená oklamať, využiť či zničiť tých ostatných. V tomto svete sa svojou primitívnou a priamočiarou túžbou po moci a peniazoch čoraz viac presadzuje hlavná postava, dedinčan Rácz. Niekde v pozadí týchto činností, ktoré postavám zapĺňajú celý život, sa odohráva revolučná zmena roku 1989. Inšpiračné zdroje pre tento román nájdeme v tzv. poklesnutých žánroch - aj Pišťanek kladie dôraz najmä na priamočiarosť rozprávania a rýchly spád deja. Namiesto psychologizácie sa prikláňa k extrovertnému typu písania.