Melónová aféra - Červienková, Evelin slovenská autorka 29.júna 1990 (Evitovky, 2014)
O láske, čo sa nedá uchopiť. O mužoch, ktorí jej nie sú hodní Gabika a Miňo sú bývalí milenci, ktorých láska prerástla v bezstarostné kamarátstvo. Poznajú sa sto rokov, oslovujú sa dôvernými prezývkami - Kôstka a Melón -, ktoré poznajú len oni dvaja, a zdá sa, že sa už nemajú čím vzájomne prekvapiť. Ich stretnutie po rokoch sa však skončí, ako inak, sexom a Kôstka začína strácať pevnú zem pod nohami. Jej vzťah s Paľom, s ktorým žije, je v troskách, ale ona je presvedčená, že to, čo cíti k Melónovi, je nielen obojstranné, ale aj to pravé. S ružovými okuliarmi na nose, keď je pod mrakom, si vášeň zamieňa s láskou, nezáväznosť s úprimnosťou. Zabúdajúc, že melón je sezónne ovocie...