Nočný film - Pesslová, Marisha americká autorka 26. októbra 1977 (Slovart s.r.o, 2015)
Román mladej americkej autorky Marishe Pessl označilo viacero prestížnych amerických denníkov za najlepšiu knihu roku 2013. Investigatívny novinár Scott McGrath prechádza hlbokou osobnou krízou: jeho súkromný život je v troskách a jeho úspešná kariéra spľasla ako bublina. Obvinil tajomného režiséra Stanislava Cordovu z perverzných a kriminálnych činov a jeho právnici novinára mediálne zdiskreditovali. Keď sa však jednej upršanej októbrovej noci nájde v manhattanskom sklade telo Ashley Cordovovej, režisérovej dcéry, McGrath je presvedčený, že nejde o ďalšiu tragickú náhodu, spojenú so zdanlivo prekliatym rodom. Hoci o Cordovových temných a znepokojujúcich filmoch tlač už kadečo popísala, o samom režisérovi sa vie iba málo. McGrath sa rozhodne preniknúť hlbšie do jeho desivého, hypnotického sveta, aj keď riskuje, že tentoraz môže prísť i o rozum.