Svidník a okolie - Pavlovský, František; Žarnayová, Mária (Petra, n.o, 2007)
Východoslovenské drevené kostoly/kostolíky/chrámy/cerkvy sú drevené stavby sakrálneho charakteru tvoriace osobitnú skupinu v pamiatkovom fonde Slovenska. Do tohto súboru oficiálne patrí pod uvedeným názvom 27 objektov, ktoré sú zapísané medzi národné kultúrne pamiatky.