Poprava pod Nanga Parbatom - Vranka, Milan (Devínske Karpaty, o. z., 2015)
V lete 2013 pakistanskí teroristi prepadli základný tábor pod Nanga Parbatom a zastrelili v ňom jedenásť ľudí. Boli medzi nimi aj slovenskí horolezci Anton Dobeš a Peter Šperka. Ján Matlák a Vladimir Švancár sa stali na jeseň 2014 obeťami cyklónu Hudhud, keď jedna z lavín zasypala základný tábor pod Dhaulágirí. Nové príbehy Milana Vranku z Nanga Parbatu a Dhaulágirí sú doplnené o rozšírené črty Vladimíra Plulíka a bratov Pavla a Ondreja Pochylých z knihy Koniec Pavúkov v Tatrách. Za čo sedel a aký bol Pavúk za mrežami?