Zločin plachej lesbičky. Holomráz - Johanides, Ján (GENEZIS Bratislava, 1992)
Próza najmä o potrebe ľudského súcitu. Hľadaním motívov a príčin konania človeka sa vyznačujú obe novely.
Keywords: spoločenské novely; psychologické novely; slovenská literatúra