Ekologické aspekty cestnej dopravy - Ďurčanská, Daniela; kolektív autorov (Žilinská univerzita, 2015)
Jedným zo základných prvkov prípravy investičnej činnosti v cestnom staviteľstve je od roku 1994 proces posudzovania vplyvov stavieb a činnosti na životné prostredie. Odborná literatúra na Slovensku sa uvedenej problematike venuje len z pohľadu celkového výkladu zákona č. 24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov stavieb na životné prostredie. Vplyvom cestnej dopravy na životné prostredie sa na Stavebnej fakulte ŽU zaoberáme dlhodobo a publikácia je výstupom doteraz riešených výskumných úloh.