Krv a zlato. Pieseň ľadu a ohňa. Kniha tretia. 3/2. Búrka mečov - Martin, George R. R americký scenárista a autor fantasy 20. septembra 1948 (Knižnica svetových bestsellerov, 2015)
Geniálne premyslený a rozsiahly príbeh o neuveriteľnom svete plnom drsnej krásy a mocných kúziel, ktorý kvári zrada, krutosť ho trhá na kusy a pohlcuje ho ctibažnosť a nenásytnosť. Vykresľuje krajinu ničenú vojnou, v ktorej sa šľachtici aj poddaní, hrdinovia aj zloduchovia, slobodní aj podrobení snažia prežiť a naplniť svoj osud.