Tajomný gén Atlantídy. 1. - Riddle, A. G. americký autor (Motýľ, 2015)
TAJOMNÝ GÉN ATLANTÍDY je provokatívny technotriler o globálnych genetických experimentoch a pradávnych sprisahaniach a mystériách ľudskej evolúcie. Výskumná loď objavila pri pobreží Antarktídy záhadnú štruktúru pochovanú hlboko v ľadovci. Bola tam celé tisícky rokov, a nie je ľudským výtvorom. Immari si myslia, že vedia, čo to je, ale nechcú nič riskovať. Nadišiel čas, aby zrealizovali svoj veľký plán: ľudstvo sa musí buď ďalej vyvíjať, alebo v krátkom čase zahynúť. Doktorka Kate Warnerová odišla pred štyrmi rokmi do Jakarty v Indonézii, kde sa jej podaril nečakaný objav: liek na autizmus. Alebo si to aspoň myslí. No netuší, že to, čo objavila, je v skutočnosti oveľa nebezpečnejšie. Jej výskum by mohol prepísať ľudské dejiny a naštartovať ďalšiu fázu ľudskej evolúcie. Kate a agent David sa pustili do pretekov s časom, aby odhalili globálne sprisahanie a zistili pravdu o tajomnom géne Atlantídy... a ľudského pôvodu. Dostanú sa do vzdialených kútov sveta a do tajov svojej vlastnej minulosti. Immari sú im v pätách a nezastavia sa doslova pred ničím. Záleží im len na jedinom: nájsť gén Atlantídy a aktivovať ďalšiu fázu ľudskej evolúcie. Aj za tú cenu, že by museli zabiť 99,9 % svetovej populácie. David a Kate ich môžu zastaviť... ak dokážu jeden druhému veriť. A zostať nažive. Toto sci-fi dobrodružstvo je prvou knihou z akčnej trilógie od A. G. Riddleho.