Zázračný svet Atlantídy. 3. - Riddle, A. G. americký autor (Motýľ, 2016)
Hodiny nemilosrdne odpočítavajú posledné minúty do zániku ľudstva a tím vedcov je rozhodnutý riskovať všetko pre odhalenie tajomstva minulosti. Severné Maroko: Doktorke Kate Warnerovej sa práve podarilo zastaviť globálnu pandémiu, podcenila však svoju vlastnú liečbu. Dostatočne neodhadla ani silu dopadu atlantídskeho sprisahania. A tak ľudstvo čelí novej hrozbe - nepriateľovi, akého si nedokážete ani len predstaviť. Čas sa kráti a ľudskej civilizácii hrozí absolútny kolaps. V poslednej chvíli sa však objaví nová nádej, a síce kódovaná správa od možného spojenca. Observatórium Arecibo: Mary Caldwellová strávila celý svoj doterajší život čakaním, pozorovaním hviezd a hľadaním známok inteligentného života mimo našu Zem. Keď sa jej sen konečne splní, Mary sa zrazu ocitá uprostred zápasu, ktorý je starší ako ľudstvo samo. V stávke je zrazu oveľa viac, ako si pôvodne myslela. Náhle sa musí rozhodovať, komu môže veriť a komu nie, pretože len tak dokáže zvládnuť najväčšiu výzvu svojho života. Antarktída: V nadväznosti na udalosti z predchádzajúcej knihy Desivý mor Atlantídy sa Dorian Sloane stáva bábkou v rukách Aresa a zároveň nástrojom na vykonanie jeho tajomného plánu. Keď sa však Dorian vzoprie a rozhodne sa prevziať kontrolu nad situáciou, Ares rozpúta drámu, do ktorej zatiahne celý svet. Ares postupne odhaľuje skutočný charakter kataklizmy, ktorá ohrozuje ľudstvo. Nakoniec Dorian súhlasí, že sa podujme na svoju poslednú misiu. Vydáva sa hľadať a následne zavraždiť Davida Valeho a Kate Warnerovú. Tentoraz nebudú žiadni väzni. Príkazy sú jasné ľ nájsť a zničiť. Výmenou za ich smrť Dorian získa odpovede na svoje vlastné otázky a šancu zachrániť si život. Kate, David a ich tím sa s Dorianom v pätách zúfalo ženú troskami atlantídskej lode, ktorá sa nachádza na Zemi. Dorian ich však prenasleduje až na vedecké stanice Atlantídy, ktoré sú roztrúsené po celej galaxii. Postupne sa dostávajú až do minulosti tejto mysterióznej kultúry, ktorej tajomstvá by mohli zachrániť ľudstvo v jeho najtemnejšej hodine. Riskujúc vlastné životy sú Kate, David aj Dorian vystavení konečnej skúške. Zázračný svet Atlantídy je poslednou knihou trilógie s názvom Záhada pôvodu od autora A. G. Riddleho, ktorá sa stala svetovým bestsellerom.