Medvedík Pú - Milne, A.A.; Shepard, E.H.; Dančiak, Stano (Slovart s.r.o. Bratislava, 2010)
Najväčšia klasika detskej literatúry. Pôvabná rozprávková knižka o príhodách malého medvedíka a jeho priateľov s pôvodnými ilustráciami E. H. Sheparda. Každá nová generácia detských čitateľov nanovo prežíva s Medvedíkom Pú a jeho kamarátmi Prasiatkom, Híkajom, Krištofom Robinom a Tigrom hrdinské skutky a zázračné dobrodružstvá. Kniha Medvedík Pú, ktorá prvýkrát vyšla v roku 1926, dostala cenu Najčítanejšia detská kniha.
Keywords: anglická literatúra; literatúra pre deti; príbehy o zvieratkách; rozprávky - autorské; pre čitateľov od 9 rokov