Die Ferien von Klaus, Putzi und Mitzi : Eine Bilderbuch für Kinder, die deutsch lernen - Spálený, Eugen; Zubajová, Lýdia (Mladé letá, 1983)
Kniha bola súčasne vydaná aj v nemeckom, francúzskom a anglickom jazyku. Jej obsah tvorí séria veselých prázdninových príhod malého školáka, zostavených na základe premyslenej koncepcie, vychádzajúcej z metód vyučovania cudzích jazykov. Ide vlastne o hravú učebnicu, ktorá je určená skôr na výučbu v rodine, školskom klube.