Favorit - Francis, Felix anglický autor 1953; Ruppeldtová, Alexandra, 1954- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2016)
Ďalší skvelý triler z dostihového prostredia. Jedného dňa sa vyšetrovateľovi Britskej dostihovej komisie Jeffovi Hinkleymu zdôverí populárny dostihový šampión Dave Swinton, že úmyselne prehral preteky, a naznačí mu, že ho ktosi vydiera. Bližšie okolnosti jeho činu však ostávajú zahmlené, a tak sa Jeff rozhodne pátrať na vlastnú päsť. Spustí sa tým lavína dramatických udalostí vrátane Swintonovej zdanlivej samovraždy a niekoľkých pokusov odstrániť samého Jeffa Hinkleyho. Úmerne s tým, ako sa Jeffovi darí odkrývať pozadie tohto zamotaného prípadu, stupňujú sa útoky naňho. Je čoraz jasnejšie, že nepriatelia sa v zúfalej snahe zmariť jeho vyšetrovanie nezastavia pred ničím...
Keywords: anglická literatúra; kriminálne romány; z dostihového prostredia