Nikdy viac opice! - Wilsonová, Anne anglická autorka pre deti i dospelých 1970 (SPN - Mladé letá, 2014)
Flo zúri! Felix je schopný odísť na africké safari BEZ NEJ ľ svojej najlepšej kamarátky! Tak toto mu nebude tolerovať! Iba ak... by jej z Afriky priniesol opičie mláďa. V Afrike sa Felix skamaráti s Mo a tajne dúfa, že pomocou jej vedomostí o africkej prírode sa mu podarí dodržať sľub a dokázať tak Flo, že je ozajstný kamarát. Vymyslí nezvyčajný plán...