Frau Holle und andere Märchen - Grimm, Jacob; Grimm, Wilhelm nemecký autor, zberateľ ľudových rozprávok 1786–1859 (ELI publishing Nemecko, 2013)
Eine wunderschöne Reise in der Märchenwelt der Gebrüder Grimm. Mystische Welten, in die man durch einen Sprung in den Brunnen gelangt, Kissen, die man gut schütteln muss, damit es auf der Erde schneit, verzauberte Prinzen, die man an die Wand werfen muss und Brei, der nicht aufhören will zu kochen. Die Kinderund Hausmärchen der Brüder Grimm sind voll von solchen geheimnisvollen Handlungen. Drei der bekanntesten und schönsten Märchen ľ Frau Holle, Der Froschkönig und Der süße Brei ľ werden in diesem Band gut verständlich für junge Deutschlerner nacherzählt.
Krásna cesta do sveta rozprávok bratov Grimmovcov.
Tajomný svet, do ktorého sa dostanete len skokom do studne, vankúš, ktorý treba dobre pretrepať, aby na zemi snežilo, zakliaty princ a kaša, ktorá sa nikdy neprestane variť. Príbehy bratov Grimmovcov sú plné takýchto tajomných vecí. Tri najznámejšie a najkrajšie príbehy - Frau Holle, Der Froschkönig a Der süße Brei - tu nájdete prerozprávané zrozumiteľným spôsobom pre mladých študentov nemčiny.
Keywords: nemecká literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - autorské; texty v nemčine; pre čitateľov od 9 rokov