Žabiatko - Podjavorinská, Ľudmila slovenská autorka pre deti 26. apríla 1872 - 2. marca 1951 (SPN - Mladé letá, 2014)
Keď pršalo, mrholilo, žabiatko sa narodilo, žabiatko ver?silné ani buk, otvorilo sivé očká, skríklo:,, Mama, kŕk!" Kto by nepoznal tieto láskou preteplené verše tety Ľudmily? Maličkým deťom ich priblíži klasické leporelo s milými ilustráciami. Ďalšie vydanie obľúbených veršíkov poteší, tak ako predchádzajúce generácie, aj tú najmenšiu. Čo viac povedať k tomuto prekrásne do zelena ilustrovanému leporelu, kviki-kvak? Je to tak.