Záhrady - Hlušíková, Marta slovenská autorka 9. októbra 1952 (Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2005)
Zbierka próz laureátky viacerých celoštátnych literárnych súťaží, prozaičky a poetky Marty Hlušíkovej.