Zneužití - Röhr, Heinz-Peter; Babka, Peter (Praha Portál,s.r.o., 2014)
Lidé, kteří byli ve svém dětství vystaveni sexuálnímu nebo emočnímu zneužívání, trpí často ještě po desetiletích následky těchto prožitků. Zneužívání představuje vždy masivní zásah do osobnosti člověka a vede k duševním či tělesným následkům. Dotyční přicházejí do psychoterapie s nejrůznějšími obtížemi - problémy s vlastní identitou, sexuálními obtížemi, psychosomatickými poruchami, depresemi a úzkostmi, závislostí, často též s ohrožením sebevražedným jednáním.
Keywords: nemecká literatúra; zneužívanie; sexuálne násilie; psychické traumy; depresia; terapia rozprávkou; alternatívna medicína; populárno-náučné publikácie