Přehled andragogiky - Veteška, Jaroslav český profesor, odborník v oblasti andragogiky 21. júla 1973 (Portál,s.r.o. Praha, 2016)
Cílem publikace je představit vývoj a význam teorie a praxe vzdělávání dospělých a přiblížit vznik a rozvoj andragogické vědy v mezinárodním kontextu. Obsah je orientován jednak na teoretické poznatky z učení a vzdělávání dospělých, jednak na praktické aplikace do oblasti rozvoje a řízení lidí. Věnuje se také podnikovému (firemnímu) vzdělávání, kompetencím a kvalifikaci lektora či legislativě ve vzdělávání dospělých v ČR.
Kniha je určena studentům VŠ, učitelům, akademickým a vědeckým pracovníkům, tutorům, lektorům, manažerům, a metodikům vzdělávání, tvůrcům vzdělávací politiky, personalistům a odborníkům na HR.
Doc. PhDr. Jaroslav Veteška, Ph.D., patří k velmi fundovaným odborníkům v oblasti andragogiky a řízení lidských zdrojů u nás. Jeho práce týkající se kompetencí ve vzdělávání patří ke špičkovým dílům v oboru.
Keywords: česká literatúra; andragogika; výchova a vzdelávanie -- dospelí; celoživotné vzdelávanie; elearning; manažment -- vo vzdelávaní; marketing -- vo vzdelávaní; dištančné vzdelávanie; učebnice vysokých škôl; odborné publikácie