Odlet - Riddle, A. G. americký autor (Motýľ, 2015)
Keď motory lietadla letu 305 z Londýna do New Yorku prestanú záhadne fungovať, lietadlo musí núdzovo pristáť uprostred anglického vidieka. Začína sa tajomné dobrodružstvo, ktoré bude mať následky pre celé ľudstvo. V boji o holý život si hŕstka preživších pasažierov uvedomí, že svet, v ktorom sa po páde lietadla ocitla, nie je ten, z ktorého odlietala. Kde sú teda? Prečo sú tam? A ako sa dostanú späť domov? Vyriešiť túto záhadu sa pokúša päť ľudí: spisovateľka Harper Laneová, investor rizikového kapitálu Nick Stone, nemecká genetická výskumníčka Sabrina Schröderová, počítačový génius Yul Tan a syn miliardára Grayson Shaw. Nové skutočnosti okolo havárie lietadla, ktoré vyplávajú na povrch, prezradia, že niektorí pasažieri vedia viac ako ostatní. Tieto odpovede privedú Harper a Nicka k odhaleniu obrovského sprisahania, ktoré sa týka aj ich životov. Dieliky skladačky začnú postupne do seba zapadať a Harper spolu s Nickom si uvedomia, že majú moc ovládnuť budúcnosť i minulosť, zachrániť svet... alebo ho zničiť.