Ivan Horváth - Prózy - Horváth, Ivan slovenský autor 26. júla 1904 - 5. septembra 1960 (Knižnica slovenskej literatúry, 2010)
Výber Jany Kuzmíkovej predstavuje komplexnú tvorbu Ivana Horvátha od prvých textov autora z debutu Mozaika života a snov cez zbierky próz Vízum do Európy, Nepravdepodobný advokát či Tak sa to malo stať až po esej Návrat do Paríža. Čitateľovu predstavu o autorovi dopĺňa výber z jeho publicistiky a korešpondencie, ale i v tejto edícii tradičné Odborné názory na Horváthovu tvorbu, Kalendárium, Komentáre a vysvetlivky či v neposlednom rade fundovaný doslov Jany Kuzmíkovej, autorky monografie o Ivanovi Horváthovi.